අවශ්ය ද්රව්යය
පාන් පිටි 500gකෑලි මිරිස් මේස හැඳි 4
කහ මේස 1/4
ලුණු මේස හැඳි 1/2
කරපිංචා
කපාගත් ලූනු
කොච්චි
ලුණු මේස හැඳි 1/2
කරපිංචා
කපාගත් ලූනු
කොච්චි
පිළියෙල කර ගන්නා ආකාරය
- පාන් පිටි වලට කෑලි මිරිස් කහ ලූනු කර්පිංචා ලුණු කොච්චි දමා හොඳින් කලවම් කරගන්න
- කුඩා භාජනයක් ගෙන යීස්ට් මේස හැඳි 1/2 දමා අඩු රස්නෙ උණු වතුර එක්කර විනාඩි දහයක් තබා තබාගන්න
- විනාඩි දහයක් තැබූ පසු ඒ වතුර පිටි මිශ්රණයට දමා හොඳින් කලවම් කරගන්න
- කලවම් කිරීමේදී අතේ නොගෑවෙන සේ වතුර ස්වල්පය බැගින් එකතු කරන්න
- අවශ්ය නම් ඊට තෙල් සොයා ස්වල්පයක් ද එකතු කරන්න
- දැන් හොදින් කලවම් කරන්න
- අනාගත් මිශ්රණය පැය 1 1/2 පමණ තබා ගන්න
- ඉන්පසුව මිශ්රණයෙන් කුඩා ස්වල්පයක් ගෙන වඩේ එක හැඩයට සකසා ගන්න
- ඉන්පසු තෙල් භාජනයක් ලිප මත තබා රත් වූ පසු වඩේ එකෙන් එක බැදගන්න
වැඩිදුර විස්තර
Comments
Post a Comment